Araklı’da Sıvasız ve Boyasız Evler Tarih Oluyor. Dış Cepheler Yenileniyor

Araklı’da dış cepheleri eskimiş ve yıpranmış veya hiç olmayan sıvasız ve boyasız evler artık tarih oluyor. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’nin başlattığı proje kapsamında ilçenin girişinden otogar mevkiine kadar olan kısımda binaların tadilatı tamamlandı. 1. etabı tamamlanan projenin 2. etabı da tamamlanmış oldu.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı açıklamada; ”Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat Kurum’un destekleri ile beraber dış cephe sağlıklaştırma projesi başlattık. Birinci etap çalışmalarını sorunsuz bir şekilde tamamladık. Kötü, çirkin görüntü oluşturan tüm binaların sıva ve boya işlemlerini yaptık. Oldukça güzel bir görüntü ortaya çıktı. İkinci etap çalışmalarını da bitirdik. Araklı’da sıvasız, boyasız ev kalmayana dek bu çalışmayı sürdürmek istiyoruz. Bu uygulama hem görüntü açısından hem de bina sahipleri açısından oldukça faydalı oldu. Yalıtımı olmayan binalar yalıtıma kavuşup tasarruf ediyor. Vatandaşlarımız uygulamadan oldukça memnun. Yeni bir etap daha başlatarak bu süreci devam ettireceğiz inşallah. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

28.11.22